RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Коновалюк розкритикував звіт Гройсмана за рік роботи

Головними антидосягненнями очолюваного Володимиром Гройсманом Кабінету міністрів України є ямковий ремонт доріг, 7 мільйонів одержувачів субсидій та розпродаж держвласності.

Про це заявив в ефірі NewsOne економіст, лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк, коментуючи звіт прем'єр-міністра за рік роботи.

За його словами, за красивими картинками в звіті Гройсмана криється непрофесіоналізм, корупція і погана якість роботи.

"Гройсман хвалиться ямковим ремонтом 9 млн квадратних метрів ям на 3 мільярди гривень. Але це ямковий ремонт, який водії називають "прощай ходова". Вони не так задоволені, як Гройсман. До того ж у цьому році відремонтували в два рази менше доріг, ніж планували: замість 2 тисяч кілометрів – ледь впоралися з 1 тисячею", – заявив Коновалюк.

Економіст назвав помилковою перемогою Гройсмана звіт про 7 мільйонів одержувачів субсидій. За його словами, це свідчить про те, що майже половина українських сімей не в змозі самостійно оплачувати комунальні послуги. Коновалюк також розкритикував владу за розпродаж держпідприємств на вимогу МВФ.

"Уряд записав собі в заслугу максимальне скорочення державних підприємств. Без аналізу їх ефективності, без проведення аудиту. Розпродати – і з кінцем. Кабмін йде на поводу у МВФ. Але якщо у держпідприємства правильний менеджмент, то воно буде приносити прибуток країні", – заявив економіст.

На його думку, заяви про необхідність розпродати всі держпідприємства через їх збитковість є міфом, нав'язаним МВФ.

"Подивіться, хто більше за всіх платить податків – держпідприємства "Нафтогаз", "Укрзалізниця", "Укрнафта", "Енергоатом" і так далі. А МВФ вимагає: ріжте курку, що несе золоті яйця! Сумніваюся, що він зацікавлений в сильній економіці України", – підкреслив Коновалюк.

За його прогнозами, наступний рік від Гройсмана принесе українцям безліч неприємних змін за рецептом МВФ.

"Будуть скорочені бюджетники і держсектор. По 4 і 5% у цьому році, і з 10% до кінця 2019 року, знищать підприємців-"єдинників", будуть розпродані державні підприємства і заморожена мінімальна заробітна плата. Влада бере новий кредит, щоб погасити відсотки за попереднім. Кредитоманія призвела до того, що МВФ з кожним разом висуває все більш цинічні умови", – зазначив Коновалюк, висловивши впевненість у необхідності перезапуску економіки країни на зовсім інших принципах, ніж пропонує прем'єр-міністр.