RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Винесений людьми вирок Януковичу не змінити - Коновалюк

Незважаючи на зняття з розшуку Інтерполу і заочний судовий процес, люди вже винесли свій вирок екс-президенту України Віктору Януковичу.

Про це на сторінці в Facebook написав лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк.

Він підкреслив, що люди вже винесли Януковичу свій вирок, який не змінити.

"В історії України він так і залишиться президентом-утікачем, якого не буде прощення", – зазначив Коновалюк, додавши, що Янукович досі не усвідомив своєї провини.

"Упевнений, що сьогодні для колишнього президента-втікача Януковича зняття з розшуку Інтерполу і той факт, що суд проходить в заочній формі, – слабка втіха. Його засуджують мільйони людей, яких він привів до війни, злиднях і потрясінь. Його невгамовна жага наживи і нерозбірливість в методах управління, невиконання своїх обіцянок, боягузтво і зрада, – це стало трагедією для всієї нашої країни. Судячи з останніх заяв Януковича, він так і не усвідомив цього", – написав Коновалюк.

Він нагадав, що попереджав Януковича про недалекоглядність його політики ще в 2012 році.

"Свого часу я неодноразово попереджав Януковича, що його політика і перетворення України в особистий гаманець, призведе до тяжких наслідків. Але він не прислухався до моєї думки, і в 2012 році я публічно вийшов з "команди". Прийняв рішення не брати участь у виборах і тимчасово піти з політики", – підкреслив він.

Коновалюк запропонував тим, хто цікавиться його відносинами з "регіоналами", ознайомитися з його оцінками і прогнозами щодо перспектив команди Януковича ще в ті часи – часи їх необмеженої влади і вседозволеності.

Нагадаємо, сьогодні мало відбутися підготовче засідання у справі стосовно Януковича, однак Оболонський районний суд переніс його на 18 травня. Стороні захисту надана можливість на участь у судовому засіданні Віктора Януковича шляхом відеотрансляції.

Раніше ЗМІ повідомили, що Інтерпол своєю постановою, прийнятою на сесії 27 лютого – 3 березня 2017 року, видалив із своїх баз даних Червоне повідомлення або Спеціальний запит про арешт, опубліковане в липні 2015 року щодо Віктора Януковича.