RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Експерт пояснив, чому "Наш Край" серед лідерів на виборах в ОТГ

Вибори в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) стали черговим тестом на електоральну спроможність окремих політичних партій.

Про це у своєму блозі на сайті "УП" написав політолог Володимир Фесенко.

За його словами, соціологічні рейтинги – це реальність швидше віртуальна, а ось результати виборів – це матеріалізована політична реальність.

"Вибори в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) стали черговим тестом на електоральну спроможність окремих політичних партій. Зрозуміло, результати виборів в окремих територіальних громадах не є репрезентативною картиною політичних настроїв в цілому по країні і електоральної спроможності всіх політичних партій в Україні. Проте, ці вибори нам показали реальних політичних гравців, здатних боротися за перемогу", – зазначив Фесенко.

Політолог нагадав про дані КВУ, згідно з якими переможцями цих виборів за сумою отриманих депутатських мандатів стали партії "Наш край" (17,4% від загального числа депутатських мандатів за партійними списками), "Опозиційний блок" (15,3%), "Блок Петра Порошенко – Солідарність" (10,3%), "Відродження" (10,3%), Радикальна партія (9,5%).

"Не повинно дивувати перше місце партії "Наш край". Вона була у першій трійці переможців і на минулорічних виборах в ОТГ. Починаючи з місцевих виборів 2015 року в усіх виборчих кампаніях "Наш край" демонструє високу електоральну ефективність, причому в різних регіонах", – заявив Фесенко.

Політолог зазначив, що високий результат "Опозиційного блоку" досягнуто в основному за рахунок перемоги в ОТГ Запорізької та Донецької областей.

"Демонструє стабільність БПП. Як і минулого року, президентська партія увійшла до трійки переможців виборів в ОТГ ", – резюмував результати виборів Фесенко.

Нагадаємо, 30 квітня в 47 об'єднаних територіальних громадах в 19 областях України відбулися вибори депутатів місцевих рад і голів сільських, селищних і міських рад.