RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У ГПУ назвали вражаючу суму, вкрадену під час правління Януковича

Заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив, що за період перебування при владі Віктора Януковича людьми з його оточення було вкрадено близько 40 млрд дол, що дорівнює приблизно одному річному бюджету України.

Відео зі словами Єніна опубліковано на YouTube.

Він зазначив, що оточення Януковича включала в себе кілька груп впливу.

"За версією слідства їх сьогодні сім. Ми детально проаналізували діяльність одного з семи крил злочинної організації – це крило, яке діяло під дахом Курченка, Клименка", - сказав Єнін.

За його словами, ці люди тільки з Дніпропетровської області кожен місяць стягували приблизно 100 млн дол готівкою у вигляді так званих податкових майданчиків.

"Це крило тримало під собою тисячі фіктивних підприємств, за діяльність яких відповідали близько 400 фінансових експертів. Решта 600 експертів відповідали за зв'язок грошової маси та діяльність підприємств із зовнішнім світом", - говорить заступник генпрокурора.

Він підкреслив, що гріш "відмивалися" за кордоном, а потім використовувалися для покупки нерухомості, футбольних клубів, яхт, депутатських голосувань", а також для так званого реінвестування – купівлю облігацій внутрішньої державної позики.

Про причини відмови Інтерполу розшукувати Віктора Януковича читайте в матеріалі "Апострофа".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика