RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

У "Відродженні" назвали практикою комуністичного Китаю блокування в Україні російських соцмереж

Перший заступник голови партії "Відродження" Володимир Пилипенко вважає, що блокування російських соціальних мереж в Україні наближає нашу державу до комуністичного строю КНР.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи указ президента Петра Порошенка про введення санкцій відносно ряду російських компаній.

За словами Пилипенка, інформаційний простір в державі потрібно захищати, але не такими методами.

"Все це блокування нагадує впровадження українського аналога програми "Золотий щит", яка у 2003 році заробила в Китайській Народній Республіці під приводом захисту державних інтересів Китаю от впливу Заходу. Фактично, Президент України впроваджує аналогічні рішення, як і в комуністичному Китаї, який точно не є зразком демократії для України. Такими заборонами ми копіюємо гірші практики агресора, дзеркально повторюючи дії Кремля. Навпаки, відкритість і свобода повинні бути конкурентною перевагою України", - вважає політик.

Він також припустив, що такі заборони сьогодні викликають неоднозначну реакцію в суспільстві.

"Фундаментальні речі треба робити вчасно. Лише тоді досягається результат. Блокувати чи не блокувати російські ресурси треба було вирішувати ще в 2014 році. Нині відповідне рішення нагадує швидше розбір польотів - усунення бізнес-конкурентів, а не відстоювання національних інтересів. Так що мене особисто цікавить істинна причина такого кроку. Лише за приблизними розрахунками щомісячна аудиторія Однокласників в Україні - близько 25% від усього населення, або 9,5 мільйонів. Не треба тішити себе ілюзіями, що всі вони враз зрадіють, що їхній основний канал комунікації закриють", - зазначив Пилипенко.