RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Раді назвали рішення по нардепу, через яке Порошенко потрапить під удар

Позафракційний нардеп Віктор Чумак вважає, що недоторканність буде знята з нардепа від партії "Народний фронт" Максима Полякова і від "Блоку Петра Порошенка" Борислава Розенблата, а через рішення не позбавляти недоторканності Олеся Довгого президент потрапить під удар.

Про це Чумак сказав в коментарі "Апострофу".

"По Дейдею й Лозовому я вважаю, що ті злочини, які їм закидають, дуже складно доводити. По Лозовому взагалі якась дурниця - несплата податків, яких податків, за який період? Вкрай складно довести такий злочин.

По Дейдею, тут з'явилася дірка в законодавстві, і вона стосується того, що будь-яка людина може заднім числом сказати, що вона оформила договір позики, у неї немає незаконного збагачення. Треба думати, як цю дірку в законодавстві закрити. Ми, коли писали цю норму, чесно кажучи, не до кінця продумали, не передбачили всі ризики. З приводу Добкіна проголосують, тому що його не шкода. Тому що він чужий", - сказав нардеп.

"А по Довгому ситуація цікава, я вважав, що з точки зору політичної гри проголосують "за", тому що в нього закінчується термін давності злочинів, які він скоював. Але те, що комітет не прийняв це рішення, - це удар по президенту. Тому що регламентний комітет у нас абсолютно несамостійний, це орган, який чітко керується побажаннями президента, [Арсенія] Яценюка, [Миколи] Мартиненка, [Андрія] Іванчука, і тут, зрозуміло, якщо не погодилися на те, щоб хоча б показати видимість покарання по Довгому - це проблема. Довгий - це [Сергій] Березенко, [Ігор] Кононенко (нардепи-соратники президента Петра Порошенка, - "Апостроф"), це зв'язок, який буде бити тепер по президенту", - розповів Чумак.

При цьому він зазначив, що ситуація зі зняттям недоторканності може бути використана для особистого піару генпрокурора і могла бути не узгоджена з президентом: "Можна не виключати самостійну гру Луценка. Але тоді в нього будуть дуже серйозні проблеми з Порошенком. Хоча я все ж не впевнений, що він пішов на самостійну гру, на нарощування собі свого політичного іміджу для участі у президентських виборах".

Детальніше про перспективи зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності деяких народних депутатів читайте в матеріалі "Одного не шкода, інший - випадкова людина: імена депутатів, яких Рада "здасть" Луценку", опублікованому на "Апострофі".