RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Йде "репетиція": генерал розповів, як з України може розпочатися Третя світова війна

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Думанський в контексті можливого визнання Росії державою-агресором заявив, що на території України вже четвертий рік йде "репетиція" Третьої світової війни.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"А чому ми тільки зараз, у 2017 році, говоримо про це? Хіба у нас не було доказів, що на нашій території знаходяться регулярні частини ЗС РФ? Звичайно, були! І вони брали активну участь у бойових діях. Не просто незаконні озброєні формування, а збройні сили Росії, регулярні частини! Оперативно, не затягуючи час, ще в 2014 році потрібно було визначити, що у нас є агресія. Таке рішення стало б потужним легітимним сигналом для всього світу", - говорить Думанський.

"Напад в центрі Європи однієї держави на інше в XXI столітті – це загроза всьому світовому співтовариству, виклик міжнародним інституціям, підрив авторитету та стійкості міжнародних договорів і угод. Зрештою, це – загроза сповзання світу в повномасштабне військове зіткнення. І "репетиція" Третьої світової війни йде на нашій території четвертий рік!" - додав він.

За словами генерала, Росію на законодавчому рівні не визнали агресором раніше тому, що в Україні відсутня політична еліта, яка готова взяти на себе відповідальність за майбутнє країни.

"Я не бачу зараз тих еліт, які готові були б взяти на себе відповідальність за майбутнє країни. Затягування – неготовність нести цю ношу. Неготовність самої системи до такого виклику. Більш того, саботаж розробки і затвердження планів на 5-20 років – це спосіб уникнути відповідальності, можливість утриматися біля "бюджетного корита" з усіма витікаючими наслідками", - підкреслив Думанський.

Повну версію інтерв'ю читайте у матеріалі "Апостроф": "В Україні йде репетиція Третьої світової, ми граємо за чужими сценаріями - екс-заступник глави Генштабу ЗСУ".