RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Закон про реінтеграцію Донбасу: названі головні плюси і мінуси

Аналітик Українського Інституту Майбутнього Ігор Тишкевич вважає, що закон "про реінтеграцію Донбасу" має ряд позитивних сторін, а також деякі проблеми.

Про це повідомляє "Хвиля".

Серед головних плюсів документа він назвав визнання окупованого Донбасу окупованою територією, що дозволяє Україні не нести відповідальність за те, що відбувається там. В тому числі, не виплачувати пенсії, не займатись комунальними питаннями і виплатою компенсацій постраждалим в ході військових дій. Також, Росія названа країною-окупантом і країною-учасником конфлікту, що виключає її діяльність як посередника.

Другий плюс, Україна заборонила всі маніпуляції з приватною власністю на окупованій території, якщо вони не оформлені згідно з українським законодавством. Третій, командування тим, що відбувається в зоні АТО переходить Об'єднаному оперативному штабу Збройних Сил України, тобто з'являється командний пункт. Четвертий плюс - цей штаб перебирає на себе питання блокади і контролю.

Проте, є і спірні питання - документ посилається на мінський протокол, де окуповані території називаються ОРДЛО, а також, в загальному, закон підкреслює підтримку Україною виконання Мінських домовленостей, які вже дискредитовані.

Раніше стало відомо про те, що закон про реінтеграцію Донбасу буде внесений до парламенту вже 4 жовтня.