RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: друг загиблого розкрив цікаві дані про підозрюваного

Володимир Тюрін, якого ГПУ назвала замовником вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, є відомим "злодієм у законі".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив російський політик і друг загиблого Ілля Пономарьов.

"Тюрін – відомий злодій в законі. Він глава "Братської" ОЗУ і один з наймогутніших кримінальних авторитетів в Сибіру. Тобто задоволена серйозна фігура в злодійському світі. Природно, що, будучи таким гравцем, він мав взаємини зі спецслужбами. Крім того, у нас є пряма інформація, що він знайомий з паном Феоктистовим (Олег Феоктистов, генерал ФСБ, – "Апостроф") – людиною, яка найбільше загрожував Денису, був його ворогом і мав 100-відсотковий мотив для замаху. Тому ми думаємо, що саме така ланцюжок повинна була спрацювати. Хоча це припущення, і для цього немає жорсткої, твердою інформації", - сказав Пономарьов.

Також він вніс деяке уточнення в термін "замовник", який українські правоохоронці застосували по відношенню до Тюріну.

"За російським законодавством, у нас може бути три рівня співучасті у вбивстві: виконавець, організатор і замовник. Замовник — це ініціатор усієї історії, а організатор - той, хто безпосередньо все звів разом. Відповідно в російській термінології Тюрін - організатор. Тому правильніше його називати організатором, а замовником є хтось із спецслужб, хто міг Тюріна про це наполегливо попросити", - зазначив російський політик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Росія може видати Україні організатора вбивства Вороненкова - Ілля Пономарьов".