RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Для ведення гібридної війни: в Раді пояснили суть скандальних законів по Донбасу

Законопроект про реінтеграцію Донбасу створено для того щоб покласти на Росію відповідальність за окуповані території, а також для ведення гібридної війни.

Про це координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Він пояснив, що насправді Верховна Рада офіційно визнала Росію агресором ще в 2015 році, але не визначила юридичних наслідків такого кроку.

"А законопроект №7163 вже визначає ці наслідки - території ОРДЛО є окупованими, Росія несе повну відповідальність за них і так далі. У цьому вся різниця", - зазначив депутат.

Тимчук пояснив, що законодавство України не передбачало ведення локальних воєн, що створює постійні проблеми.

"Ніхто не передбачав варіантів гібридної війни. Відповідно до чинного закону про оборону, президент України повинен був подавати до Верховної Ради рішення про оголошення стану війни з агресором, оголошувати військовий стан на всій території або на частині, залученій в конфлікт, створювати ставку верховного головнокомандувача, яка вже командувала б усіма військами в усіх напрямках", - розповів про особливості юридичної ситуації він.

Після прийняття законів про Донбас, вважає Тимчук, Україні більше не доведеться постійно коригувати своє законодавство під реалії АТО, оскільки вони відповідають викликам гібридної війни.

Детальніше про російських найманців на Донбасі, загрозу вторгнення противника і закони про Донбас читайте в інтерв'ю Дмитра Тимчука "Апострофу" "Україна не оголосить війну Росії з однієї простої причини".