RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Справа "рюкзаків Авакова": суд ухвалив рішення по ще одному фігуранту

Солом'янський райсуд Києва відхилив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків", і відпустив колишнього заступника голови МВС Сергія Чеботаря під особисте зобов'язання.

Про це повідомляє "Українська правда".

Таким чином, суд відмовився від арешту Чеботаря з альтернативою застави в 5 млн гривень.

За словами боку захисту, у колишнього заступника голови МВС Чеботаря поганий стан здоров'я, він переніс операцію через онкозахворювання. У Чеботаря немає шлунка і є клапан у серці, він лікувався в німецькій клініці "Шаріте". А в 2016 році він три місяці провів у комі.

Під час засідання суду народний депутат від партії "Народний Фронт" Тетяна Чорновол хотіла взяти Чеботаря на поруки.

Також адвокати Чеботаря відзначали, що відео, на якому є Олександр Аваков сфальсифіковано, оскільки, за словами колишнього заступника голови МВС, сина Арсена Авакова ніколи не було в його кабінеті. Крім того, сторона захисту зазначила, що слідчі досліджували не оригінал відео.

У той же час сторона звинувачення вважає його оригінальним, так як, за їхніми твердженнями, його взяли з сервера СБУ. Також в матеріалі справи є свідчення співробітника Служби безпеки, який проводив цей запис.

Як повідомляв "Апостроф", САП вимагала арешту всіх трьох фігурантів справи щодо "рюкзаків Нацгвардії", з можливістю внесення застави в загальному розмірі 14 мільйонів гривень.

Читайте також матеріал "Апострофа" - "Викрали дитини": за що затримали сина Авакова і при чому тут Порошенко.