RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Є загроза військового перевороту: комбат з АТО зробив гучну заяву

Народний депутат Семен Семенченко видає деяких учасників мітингу під Верховною Радою за військовослужбовців АТО, які такими насправді не є, а також закликає реальних солдатів покидати позиції на передовій і зі зброєю йти на Київ.

Про це заявив командир 46-го батальйону ЗСУ "Донбас-Україна" В'ячеслав Власенко (позивний "Філін") в інтерв'ю "Апострофу".

"Розумієте, Семенченко – сценарист. Принаймні, він 2 роки провчився на сценариста. Ось він будує сценарії, де гинуть люди. Те ж саме відбувається і зараз. Тому ми просто змушені були приїхати і висловити своє ставлення до цього. Друге, чого ми ніяк не можемо зрозуміти, як так виходить, що ми вже четвертий рік знаходимося в окопах на передовій, а хтось за нашими спинами, одягнувши таку ж форму, розхитує політичну та економічну ситуацію в Україні. Народ-то не розбирається, який "Донбас", хто там що. Люди свято вірять, що там, в наметах на Грушевського, – воїни АТО. А насправді їх там немає. Хіба тільки пара людей. Решта – ряджені. Семенченко просто наштемпелював шевронів "Донбасу" – і тепер всім роздає", - говорить "Філін".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Депутат Ради закликає військових кидати фронт і зі зброєю йти на Київ - комбат з АТО".

Він зазначив, що в мітингу під стінами парламенту беруть участь люди, яких раніше вигнали з добровольчих батальйонів.

"Там, серед учасників, ми бачили і тих, кого свого часу вигнали з "Айдару", і тих, кого вигнали з "Донбасу", і тих, кого викидали вже з 46-го батальйону "Донбас-Україна", командиром якого я є зараз. Всі ці люди зараз там збираються і позиціонують себе або як ветеранів АТО, або як діючих бійців. А на додачу Семенченко через свого "літописця" Євгена Шевченка, колишнього офіціанта, закликає реальних бійців залишати фронт і висуватися на Київ", - підкреслив Власенко.

Також він звернув увагу, що Семенченко "транслює на всю Україну свої заклики, щоб військовослужбовці, які перебувають на передовій, кидали свої позиції, розверталися і зі зброєю їхали на Київ".

"Це злочин. Однозначно, злочин. Це заклик дезертирувати з позицій. І це можна розцінювати як спробу влаштувати військовий озброєний переворот. І підтвердженням цього може служити той факт, що в Броварах був знайдений склад зброї Роланда Мелії", - говорить комбат "Донбасу", зазначивши, що ця людина є помічником Семенченка.

"Філін" вважає, що подібних складів зі зброєю багато.

"Є люди – не ветерани, не бійці, просто ряджені. І є зброя. І є керівництво всім цим. Як це називається, знаєте? Це називається "озброєне злочинне угруповання". Цим однозначно повинні займатися правоохоронні органи і Служба безпеки України. І, думаю, вони таки будуть це розглядати, а організатори цього всього будуть відповідати перед законом", - заявив Власенко.

Першу частину інтерв'ю з В'ячеславом Власенко читайте в матеріалі "Апостроф": "Донбас повернемо через 10 років, Крим - пізніше: комбат з АТО дав прогноз".