RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Референдум в Каталонії: в Іспанії розкрили подробиці втручання Росії

Міністри оборони і закордонних справ Іспанії розповіли про спроби втручання груп з РФ і Венесуели в референдум про незалежність Каталонії.

Відповідну заяву вони зробили в Брюсселі, передає DW.

Відзначається, що державні і приватні групи намагалися впливати на результат голосування через Facebook і Twitter.

Іспанська влада виявили в соціальних мережах фейковий профілі, які поширювали повідомлення, в яких було перебільшено переваги відділення автономного регіону від Іспанії. Близько половини таких акаунтів були створено в Росії, тоді як 30% управлялося з Венесуели.

Глава іспанського оборонного відомства Марія Долорес де Коспедаль підкреслила, що групи, про які йде мова, намагаються домогтися нестабільності в Європі, і що борг іспанців - надати розголосу цій інформації.

Іспанську доповідь підтримав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, який зазначив, що згідно з різними повідомленнями, Росія зробила спроби втручання у внутрішні політичні процеси в декількох країнах. Альянс звинувачує Москву в застосуванні стратегій інформаційної війни і дезінформації з метою розділити Захід і порушити його єдність у питанні економічних санкцій по відношенню до Кремля.

Детальніше про ситуацію в Іспанії читайте в матеріалі "Апострофа": "Незалежність Каталонії: відповіді на всі найважливіші питання".