RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Уже тренуються: в Україні розповіли, як бойовики ДНР-ЛНР готуються блокувати миротворців

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук розповів про те, що в терористичних "ДНР-ЛНР" готуються блокувати розгортання на Донбасі миротворчої місії ООН.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ще у вересні ми фіксували в так званій ДНР відпрацювання дій з блокування миротворчих сил, зупинці колон, блокування місць дислокації так званим "цивільним населенням", - сказав Тимчук.

Для блокування миротворців бойовики, зазначає наш співрозмовник, використають підконтрольні "громадські організації".

"Зараз у них широкий ресурс навіть без бойовиків, я маю на увазі тих, хто повинен зображувати мирне населення Донбасу. У так званій ДНР це представники громадського руху "Донецька Республіка", куди заганяють тих, кого можуть. Кількість членів там уже вимірюється тисячами. У так званій ЛНР це "Мир Луганщині". це теж нібито громадська організація, контрольована (ватажком ЛНР Ігорем, - "Апостроф") Плотницьким", - розповів Тимчук.

Тимчук не виключає, що підготовка до блокування миротворців може бути частиною складного плану президента РФ Володимира Путіна.

"Не виключено, що і тут йде мова про якусь багатоходівочку Путіна. Для того, щоб зобразити під тиском США та інших аргументів Заходу свою зацікавленість в діалозі, Росія може проголосувати за резолюцію ООН по миротворчої місії на умовах України і США. Але зробити все можливе, щоб ця місія була не розгорнута або заблокована на самому Донбасі. тобто зробити неможливим виконання покладених на неї функцій. Тому ми допускаємо і такий варіант", - розповів він.

Такий підхід Кремля, зазначає експерт, може бути доказом переходу Росії до "гібридної міжнародної політики".

"Від гібридної війни Росія перейшла повністю до гібридної міжнародної політики. Тому з кожним кроком Кремля тут потрібно прораховувати варіанти. Тому що за кожним кроком Москви можуть стояти зовсім інші цілі і плани, ніж задекларовані", - зазначив він.

Детальніше про обмін полоненими і політику Путіна щодо бойовиків на Донбасі читайте в інтерв'ю Дмитра Тимчука "Апострофу" "Путін змінює стратегію в Україні, Росія зміцнює війська на Донбасі".