RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Втеча ватажка ЛНР в Росію: з'явилися суперечливі дані

Російські журналісти повідомили суперечливу інформацію про можливу втечу в Росію ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Про це повідомляє російський сайт РБК.

Один з джерел підтвердив, що від будівлі колишньої Луганської ОДА вирушив кортеж, у складі якого були дві машини ДАІ, три мікроавтобуси з охороною і тонований джип.

"Виїхав кортеж у супроводі МВС буквально годину тому, йому ніхто не заважав, ніхто не затримував. Кортеж попрямував у бік Східного кварталу, де живе Плотницький. Цілком можливо, що в кортежі був Плотницький", - сказав джерело.

У свою чергу, глава сепаратистського громадського руху "Луганська гвардія" Анастасія Пятерікова вважає, що Плотницький намагається використовувати поїздку в РФ для поліпшення власного становища в "респулике".

"Все вірно, Плотницький на поклоні в Росії. Шукає рятівну соломинку. Від Луганська до кордону з Росією — 30 хвилин на машині", - говорить Пятерікова, додавши, що сьогодні ватажок "ЛНР" ще не виходив в ефір.

Проте близьке до "адміністрації" Теслярської джерело повідомило, що ватажок "ЛНР" не залишав будівлю колишньої Луганської ОДА.

"Він [Плотницький] кілька днів там вже. На тлі загострення відносин ця будівля повністю охороняється його особистою охороною, і він знаходиться там. У нього там є кімната відпочинку та інше. Будь-які його переміщення в даній ситуації загрожують", - підкреслило джерело.

Детальніше про ситуацію у Луганську читайте в матеріалі "Апостроф": "Переворот" в Луганську: приватна розвідка США пояснила, чому Кремль це допустив".