RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

РосЗМІ повідомили про втечу ватажка ЛНР Плотницького в Росію

Автомобільний кортеж, в якому знаходяться ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький, керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, голова сепаратистської телекомпанії "ДТРК ЛНР" Анастасія Шуркаєва і деякі інші "діячі" виїхав з Луганська в Росію.

Про це повідомляє російське видання "Новая газета".

Звернемо увагу, що видання не посилається на яке-небудь джерело, але, судячи з попереднім його публікацій, має ряд надійних інформаторів в ОРЛО.

Підкреслюється, що адміністративні будівлі в Луганську, як і раніше, оточені озброєними людьми, серед яких, імовірно, співробітники МВС ЛНР" і "МГБ ДНР".

Нагадаємо, нещодавно Ігор Плотницький усунув Ігоря Корнета від посади глави МВС ЛНР". 21 листопада центр Луганська оточили озброєні люди в масках без розпізнавальних знаків, але з білими пов'язками на рукавах (зокрема, у силовиків РФ це є своєрідною системою розпізнавання "свій-чужий" при проведенні штурмів будівель). Також увечері того ж дня в місто увійшла колона військової техніки (ймовірно, з Донецька).

Вчора, 22 листопада, озброєні люди розблокували низку вулиць в центрі Луганська, але станом на ранок, 23 листопада, посилили "чергування" у колишньої Луганської ОДА, де на той час імовірно перебував Плотницький.

Також відзначимо, що сьогодні Ігор Корнет знову виступив з публічною заявою, демонструючи, що він не має наміру залишати свій пост.

Детальніше про ситуацію у Луганську читайте в матеріалі "Апостроф": "Переворот" проти ватажка ЛНР: у Луганську розповіли, хто перемагає".

Також розвідувально-аналітична компанія Stratfor подій у Луганську присвятила свій матеріал, який є в розпорядженні "Апостроф": "Переворот" в Луганську: приватна розвідка США пояснила, чому Кремль це допустив".