RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

"Війна" НАБУ та Луценка: з'явилася нова різка заява

Заяви генпрокурора Юрія Луценка про нібито незаконність роботи окремих підрозділів НАБУ не відповідають дійсності, а іноді і суперечать здоровому глузду.

Про це повідомляє прес-служба бюро.

"Оскільки пан Луценко, судячи з його заяв, не повною мірою обізнаний із базовими правовими засадами проведення оперативно-розшукових дій, інформуємо, що в оперативно-розшуковій діяльності НАБУ керується вимогами Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" та Закону "Про оперативно-розшукову діяльність". Зокрема, згідно зі ст. 8 останнього, для виконання завдань у межах ОРД можуть залучатися гласні і негласні штатні та позаштатні працівники", - зазначили в НАБУ.

Підкреслюється, що розголошення особистих даних співробітників НАБУ і змісту оперативно-розшукових заходів загрожує життю і здоров'ю правоохоронців та їх близьких. Таким чином, зазначили у відомстві, ГПУ та СБУ фактично поставили під загрозу безпеку співробітників НАБУ.

"Щодо заяв Юрія Луценка про нібито використання агентами НАБУ "контрабандної" та "нелегальної" техніки, наголошуємо, що всі технічні засоби, які НАБУ використовує під час здійснення ОРД, придбані офіційно й перебувають на обліку, як того вимагає законодавство. Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли Генеральний прокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти та пропонуючи "довільне" трактування законодавства. У такий спосіб він фактично дає "зелене світло" подальшій атаці на новостворені антикорупційні орган", - підсумували в НАБУ.

Як повідомляв "Апостроф", директор НАБУ заявив про пошкодження майна співробітників НАБУ при проведенні в них обшуків співробітниками ГПУ і СБУ.