RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Кримський наркоз починає відходити: Портников озвучив цікаве спостереження з приводу Путіна

Оскільки населення Росії все менше цікавить питання окупованого Криму, президенту РФ Володимиру Путіну доводиться повертатися до методів свого правління 2009-2013 років.

Про це написав відомий журналіст Віталій Портников у колонці для "Радіо Свобода".

"Самому Путіну доводиться повертатися до себе "докримского". Ми вже встигли забути, яким був той Путін, так я нагадаю. Це був Путін часів ставки влади на "робітничий клас", "Уралвагонзавод", який в Кремлі вирішили протиставити "гнилому прозахідного лібералізму" багатотисячних протестів на Болотній площі. Після Криму необхідність такої ставки відпала, так як практично всі російське суспільство в "єдиному пориві" згуртувалося навколо "збирача земель". Але наркоз починає відходити, і один з найзаможніших, на думку західних ЗМІ, правителів сучасного світу знову згадав про робітників і пішов оголошувати про балотування в президенти на черговий завод", - розповів журналіст.

Портников вважає, що Путін тепер змістить акцент на внутрішню політику.

"Від реваншизму останніх років Кремль повертається до політики посилення авторитаризму всередині країни", - написав журналіст.

Він також не виключає, що окуповані території тепер спробують повернути Україні.

"Путіну залишилося тільки вирішити, як позбутися від Донбасу і Криму - так, щоб колективний ГАЗ не відчував себе приниженим і обдуреним. Але цим він займеться після виборів - врешті решт, у нього буде багато часу", - зазначив журналіст.

Раніше "Апостроф" публікував підбірку жартів про "несподівану" участі Путіна у виборах президента РФ.

Читайте також інтерв'ю Віталія Портникова "Апострофу" У нас неймовірне вікно можливостей, але Україна все ще може стати колонією Росії.