RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Проти - Росія, Зімбабве та інші: ООН прийняла резолюцію щодо прав людини в Криму

19 грудня Генасамблея ООН ухвалила українську резолюцію, яка засуджує порушення прав людини в окупованому Криму.

Про це повідомило посольство України в Аргентині в Twitter.

За резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь" проголосувало 70 країн, проти - 26 країн, ще 76 країн утрималися.

Проти резолюції проголосували Росія, Зімбабве, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Сербія, Південна Африка, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела, Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан і Киргистан.

Одночасно, резолюцію підтримали всі країни ЄС.

Оновлений проект резолюції, співавторами якої виступили більше 40 держав, засуджує окупацію Криму, незаконне введення своїх законів і вимагає від РФ поважати міжнародне право і закони, які діяли на півострові до окупації.

Проект резолюції перераховує конкретні порушення з боку Росії. Зокрема, в проекті резолюції засуджуються дії РФ щодо примусового переведення жителів Криму до російського громадянства, відсутність доступу до Криму для Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Нагадаємо, схожа резолюція була прийнята ООН в грудні 2016 року. Тоді також її підтримали 70 країн, а 26 висловилися проти.