RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

Всі новини

В ООН затвердили жорстку по відношенню до РФ оновлену резолюцію по Криму

Третій комітет Генеральної Асамблеї ООН затвердив оновлений проект резолюції по Криму. 71 голос – "за", 25 – "проти", 77 – "утрималися".

Про це повідомляє українська редакція "Голос Америки".

"Росія повинна в повній мірі і негайно виконати тимчасові заходи, передбачені рішенням Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року", - йдеться в оновленому проекті резолюції по Криму "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і р. Севастополь (Україна)", яка була затверджена сьогодні.

Нагадаємо, Міжнародний суд вимагав від РФ відновити права і свободи громадян Криму, включаючи доступ до навчання на українському і кримсько-татарськими мовами і відновити роботу Меджлісу, який Кремль досі вважає екстремістською організацією.

Оновлений проект резолюції, співавторами якої виступили понад 40 держав, засуджує окупацію Криму, незаконне впровадження законів і вимагає від РФ поважати міжнародне право і закони, які діяли на півострові до окупації.

Проект резолюції перераховує конкретні порушення з боку Росії. Зокрема, в проекті резолюції засуджуються дії РФ щодо примусового переведення жителів Криму до російського громадянства, відсутність доступу до Криму для Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Після прийняття Третім Комітетом, проект резолюції буде розглядатися на Генасамблеї ООН.

Як повідомляв "Апостроф", російський опозиціонер Костянтин Боровий назвав умову, за якої РФ поверне Крим Україні.