RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Вихід російських офіцерів з СЦКК на Донбасі: в Європі виступили з важливою заявою

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили зі спільною заявою з приводу ситуації на Донбасі і закликали Росію повернути до складу СКК своїх офіцерів.

Про це 23 грудня повідомляє DW.

"Центр відіграє дуже важливу роль в підтримці спостерігачів ОБСЄ і при виконанні домовленостей щодо припинення вогню", - сказано в заяві.

Також лідери Німеччини і Франції закликали сторони конфлікту на Донбасі дотримуватися домовленостей про режим припинення вогню.

У своїй заяві Макрон і Меркель вітали угоду про проведення обміну полоненими на Донбасі.

"Цю угоду необхідно негайно виконати. Це стало б важливим рубежем по реалізації мінських угод", - констатують глави Німеччини і Франції.

Крім того, сторони звернули увагу на важливість роботи над політичною частиною мінських угод.

Варто відзначити, що із закликом повернути російських військових в СЦКК на Донбасі виступило і Міністерство закордонних справ Польщі. У Варшаві особливу увагу звернули на те, що з виходом російських спостерігачів на Донбасі значно збільшилася кількість обстрілів. Польські дипломати висловили надію на прийняття Росією негайного вирішення з приводу повернення своїх спостерігачів.

Раніше повідомлялося, що Росія несподівано висунула умови повернення своїх офіцерів в СЦКК на Донбас.

Детальніше про ситуацію з відкликанням російських офіцерів СЦКК з Донбасу читайте в матеріалі "Апострофа": Росія виводить офіцерів з Донбасу: три небезпечні цілі Путіна.