RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Аграрна партія лідирує на виборах в ОТГ

На виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), які відбулися в неділю, 24 грудня, 51 ОТГ в 17 областях, Аграрна партія стає одним з лідерів серед 42 партій, які брали участь у кампанії.

Про це говорять результати попереднього підрахунку голосів, який був проведений штабом Аграрної партії, йдеться в повідомленні прес-служби політичної сили.

Згідно з вказаними даними, Аграрна партія поліпшила свій результат у порівнянні з попередніми виборами в ОТГ, які відбулися 29 жовтня, і отримала рівномірну підтримку в усіх областях. Зокрема, за партію активно голосували виборці в містах.

Найбільшу підтримку – близько 30% голосів – кандидати від Аграрної партії отримали в Чернігівській, Київській, Волинській, Вінницькій, Одеській областях.

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик висловив подяку громадянам за те, що, незважаючи на складні погодні умови, вони активно брали участь у голосуванні, і підкреслив, що його політична сила задоволена результатом виборів. Однак, додав Скоцик, даний результат міг бути ще вище, якщо б провладні кандидати і політики, яких спонсорували олігархи, не використовували б брудних технологій.

"Нашим кандидатам погрожували фізичною розправою і знімали з виборів через корумповані суди. Проти нас розповсюджували різного роду «чорнуху» навіть у "день тиші". Рівень застосування адмінресурсу і підкупу виборців буквально зашкалював. Однак те, що справжні лідери, попри тиск, усе ж наважились іти від Аграрної партії, показує, що політичної самоорганізації суспільства уже не спинити. І висока підтримка кандидатів від Аграрної партії на виборах до ОТГ – це ознака того, що політична система країни якісно змінюється", - говорить Віталій Скоцик.

Всього на цих виборах у ОТГ Аграрна партія висунула 713 кандидатів у депутати та 8 претендентів на посади голів ОТГ. Партія брала участь у виборах в 47 ОТГ з 51. Підкреслюється, що це вже четверті вибори, на яких Аграрна партія входить в число лідерів, при цьому відсоток підтримки постійно зростає.

"Вироблення ідей, сенсів, програм і реформаторських рішень починається саме з місцевого рівня, де утверджуються лідери, що працюють, а не грабують. І поступово з цього джерела піднімається справжня повінь змін. Олігархічні проекти відійдуть у минуле, і їм на зміну прийдуть справжні всенародні партії. Тільки такі політичні сили нової формації здатні оновити парламент і реалізувати довготривалу стратегію розвитку України ", - сказав Скоцик.

Також зазначається, що на цих виборах явка виборців була чи не найвищою за останній час - близько 55%.

Партія нагадує, що на перших місцевих виборах в 201 ОТГ 29 жовтня Аграрна партія посіла третє місце - 419 її кандидатів стали депутатами. З них 391 депутат висувався партією - це 12,1% від числа всіх обраних депутатів, які висувалися партіями. Ще 28 членів Аграрної партії перемогли в статусі самовисуванців. Крім цього, в органах місцевого самоврядування вже працює понад 4000 депутатів від Аграрної партії.