RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Новорічне звернення Порошенко: повний текст

Президент Петро Порошенко привітав українців з настанням 2018 року. "Апостроф" публікує повний текст звернення голови держави.

Дорогі українці!

Першзавсе,давайте разом порадіємо за наших співвітчизників, які днями повернулися з полону до рідних та близьких. Слава Богу, напередодні свят їх вдалося-таки вирвати з ворожих катівень.

Із глибокою пошаною привітаймо українських воїнів. Вони надійно тримають оборону на східних рубежах. Ми й надалі будемо зміцнювати новУ армію, - наші гордість і славу.

Крізь штучні лінії розмежування мої щирі побажання хай почують Крим і Севастополь, Донецьк та Луганськ. Брати й сестри, ваш дім – Україна… А грабіжника, який сплюндрував нашу оселю - настане час - проженемо та покараємо.

Із особливо теплими словами хочеться вклонитися старшим українцям. Ми здійснили лише перші кроки, щоб віддати вам належне. Все для того робитиму, щоби в новому році ви відчували, що життя стає кращим.

Шлю щирі святкові поздоровлення нашим міжнародним партнерам. Сполучені Штати щойно оприлюднили рішення про постачання нам сучасної оборонної зброї. Крок у цьому напрямі зробила й Канада. Євросоюз продовжив санкції проти країни-агресора.

Неначе під ялинку лягло й рішення Стокгольмського арбітражу. Воно захистило нас від вкрай невигідних умов газового контракту дев’ятого року.

Ще раз вітаю сотні тисяч українців, які вже скористалися безвізом. І мільйони, яким він ще стане в нагоді. І всіх нас – із впевненим та безповоротним рухом до Європи. Ще минулорічної святкової ночі ми лише загадували бажання про безвіз, і от воно – здійснилося.

Хай і не без помилок, але рухаємся вперед. Після кількох років кризи, яку спричинила війна, переходимо до відновлення та розвитку.

За все, чого країна досягла, - величезна подяка кожному з вас. Це – результат спільної праці. І його гріх не відзначити за святковим столом!

У новому році уряд має прискорити темпи зростання. Потрібне підвищення рівня життя, відчутне для більшості українців. І нам це - по силах.

Як президент - забезпечу політичні умови, необхідні для економічного піднесення. У тих, хто хоче підпалити хату зсередини, – слід забирати сірники. По тих, хто нападатиме на нас ззовні, - навпаки, відкривати вогонь. І як зіницю ока берегти нашу єдність.

Оптимізм, віра у свою країну, у свої сили – наш головний ресурс. Усе буде добре. Для цього, як вчив владика Любомир Гузар, нам слід молитися, ніби все залежить від Бога, але працювати так, ніби все залежить від нас.

Бажаю громадянам України і українцям всього світу миру, щастя, добробуту!

З Новим роком!

Слава Україні!

Читайте також матеріал "Апострофа" Не тільки Росія: три серйозні виклики для України на наступний рік.