RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Сигнал не тільки Україні: генерал пояснив, навіщо Путін стягує в Крим найбільш потужне озброєння РФ

Росія стягує в окупований Крим новітнє озброєння, включаючи ЗРС С-400, оскільки розглядає півострів в якості одного з своїх головних оборонних рубежів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив генерал-лейтенант, заступник начальника Генштабу ЗСУ в 2006-2010 роках Ігор Романенко.

"Крим за визначенням Путіна є непереможною фортецею та непотоплюваним авіаносцем. Це було ще сказано ним в 2014 році, і з тих пір йому хочеться, щоб це було підтверджено озброєнням. І ми бачимо, що в Крим йдуть поставки за всіма трьома напрямками - сухопутні війська, повітряно-космічні сили і військово-морський флот. Поставляються нові підводні човни, літаки, вертольоти, комплекси "Берег", зенітно-ракетні комплекси. І, як приклад ЗРК, є комплекс С-400. Це вже їхній другий дивізіон у Криму. Перший десь у Феодосії, і зараз вони встановили другий. Це сучасне озброєння для знищення, середньої та дальньої дії в широкому діапазоні висот", - каже генерал.

Однак, уточнив він, російська військова міць у Криму спрямована не стільки проти України, а скільки проти південного флангу НАТО.

"Чому зараз начальник генштабу збройних сил Росії зустрічається з американським командувачем в Європі? Та тому, що росіяни там багато порушили. А американці подивилися на цю справу і зараз терміново просувають свою програму щодо ядерної боєголовки меншої потужності. Росіяни ж навіть на танки роблять ядерний снаряд, а в Калінінградську область доставили "Іскандери" з ядерними боєголовками. А тепер і тут, в Криму. Тобто вони порушили все, що можна, і дивляться, що будуть робити американці", - підкреслив Романенко.

"У Кремлі ж добре знають історію СРСР - ціни на нафту впали плюс гонка озброєнь, і Союз розвалився. Вони ж хочуть далі царювати, і Путін, в першу чергу. Тому, знаючи цей історичний шлях, вони не хочуть потрапити в таку халепу", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путін кожного дня думає про небезпечні для України речі, є нова загроза – генерал".