RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З'явилося відео, як Рада визнала Росію агресором

З'явилося відео, як сьогодні, 18 січня, Верховна Рада прийняла законопроект № 7163 про реінтеграції (деокупацію) Донбасу.

Відповідне відео розміщено на YouTube.

Офіційно документ називається "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Законопроект визначає тимчасово окупованими територіями Донецькій і Луганській області такі, над якими збройні формування РФ і російська окупаційна адміністрація встановили контроль. Межі цих територій має визначити президент за поданням Міноборони на основі пропозицій Генштабу ЗСУ.

Зокрема, на Росію покладається відповідальність за моральну та матеріальну шкоду, заподіяну Україні, а також зобов'язання забезпечити захист мирного населення на окупованих територіях.

Всі документи, крім документів про народження або смерті людини на тимчасово окупованих територіях, які видані окупаційною адміністрацією, вважаються недійсними.

Детальніше про нього читайте в інтерв'ю заступник міністра Юрія Гримчака "Апострофу": "Війну Росії не оголосять, але є три моменти: влада розкрила очікування від закону щодо Донбасу".