RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія - агресор: Рада прийняла важливе рішення згідно щодо закону про реінтеграцію Донбасу

18 січня Верховна Рада України прийняла в другому читанні закон про реінтеграцію (деокупацію) Донбасу. Документ у другому читанні почали розглядати ще 16 січня, однак парламентарі довго голосували по сотнях правок.

Офіційно законопроект №7163 називається "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Проголосований законопроект визнає факт збройної агресії Російської Федерації проти України і оголошує, що деякі райони Донецької і Луганської областей окуповані нею. Також тепер саме Росія вважається відповідальною за те, що на окупованих територіях відбувається.

Законом змінюється структура управління силами АТО. Замість штабу АТО управління військами переходить до об'єднаного штабу Збройних сил, що має створити єдину вертикаль командування силами на Донбасі.

Детальніше про документ читайте в інтерв'ю заступника міністра Юрія Гримчака "Апострофу" Війну Росії не оголосять, але є три моменти: влада розкрила очікування від закону по Донбасу.

Нагадаємо, законопроект про реінтеграцію Донбасу був внесений до парламенту президентом України Петром Порошенком 4 жовтня й проголосований в першому читанні 6 жовтня.

Раніше зазначалося, що до даного законопроекту було подано 675 правок.