RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Верховний суд почав розгляд позову нардепа Деркача проти коаліції Ради через голову МОЗ

Верховний суд України почав розгляд позову проти коаліції Верховної Ради через бездіяльність в наданні Кабміну кандидатури на пост міністра охорони здоров’я.

Про це написав у Facebook ініціатор позову народний депутат Андрій Деркач.

Деркач впевнений, що відсутність законно призначеного керівника МОЗ порушує права громадян країни.

"Суд прийняв позов проти Верховної Ради до розгляду і вже відбулося перше засідання Колегії суддів. Ми вимагаємо, щоб депутатська коаліція надала Кабміну кандидатуру на пост міністра охорони здоров’я. Вже понад 2 роки в країні немає законного міністра, і влада нічого не робить", – заявив Деркач.

Від також зазначив, що поки в країні немає міністра охорони здоров’я, а тимчасовим виконувачем обов’язків є Уляна Супрун, йде повне знищення безкоштовної системи медицини.

"До того ж, бачимо, що твориться з кором. У країні епідемія, а вони не можуть призначити міністра. Я знаю, що в районах мого округу в 2015-2016 менше 50% населення отримали вакцину. У 2017 році ситуація покращилася, але все одно немає 100% забезпечення умов для вакцинації. Права людей порушено, а відповідальності ніхто не несе", – додав Деркач.

Депутат упевнений, що поки в Раді формально існує коаліція, вона повинна внести пропозицію на пост керівника МОЗ.

"Де Яресько, яка повісила борг на кожного українця? Де Абрамовічус? Де Квіташвілі? Хто несе відповідальність за долі людей, які знаходяться у зоні ризику?", – заявив Деркач.

Нагадаємо, народний депутат Андрій Деркач подав позов проти Верховної Ради через непризначеннякерівника МОЗ. Раніше разом з колегами-депутатами Валерієм Дубілем та Юрієм Одарченком Деркач подав позов проти Кабміну, який не виносить кандидатуру міністра на розгляд і офіційне призначення. Суд вказав на те, що Кабмін вносить кандидатуру міністра охорони здоров’я на підставі пропозиції від коаліції. Таким чином, керівники коаліційних фракцій виступають третьою стороною нового позову, який розглядає Верховний суд України.