RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандальний "указ" Захарченка: в Україні вказали на цинічний план ватажка ДНР

Указ ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про заборону місцевим "чиновникам" виїжджати за межі окупованих територій, покликаний максимально віддалити громадян від України.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Це тренд на самоізоляцію "республік" від України, який вже більше року спостерігається на окупованих територіях", - зазначає донецький журналіст Сергій Гармаш.

В цьому контексті журналіст нагадав про те, як бойовики створювали штучні проблеми на своїх блокпостах, економічну блокаду, а також умови для відключення українських операторів мобільного зв'язку.

"Вони хочуть максимально обрізати зв'язки жителів окупованих територій з українською реальністю, щоб вони довіряли виключно пропаганді. Щоб люди не їздили, не дивилися і не розповідали іншим, що відбувається в Україні. Інтернетом користується молоде покоління, а старші звикли до газет і телебачення, а українських ЗМІ там немає ", - також зазначає політолог Кирило Сазонов.

При цьому Гармаш зазначає, що ізолюючи громадян від України, бойовики насильно зближують їх з Росією.

"Адже чим далі ДНР від України, тим ближче вони до Росії. Це автоматична інтеграція в Росію, адже людям просто нікуди діватися. Наприклад, після відключення Vodafone люди стали купувати сім-карти місцевого оператора "Фенікс", а цей оператор не має виходу для дзвінків в Україну - тільки в Росію. Інтеграція в РФ - це нова реальність, яку створюють і для Росії на випадок, якщо РФ захоче віддати ці території України. А якщо не захоче, Мінські угоди передбачають транскордонне партнерство з РФ, відповідно, це один з важелів впливу Москви на ОРДЛО, а через них - на всю Україну. У цьому зацікавлена як місцева "влада ДНР", так і РФ ", - резюмував Гармаш.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Захарченко відрізає Донецьк від України: чого злякався ватажок ДНР.