RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Поява в Україні дивної силової структури: у Авакова прокоментували ситуацію

Законодавство України передбачає реєстрацію громадських організацій, що надають допомогу правоохоронним органам в охороні громадського порядку і державного кордону, сказав радник глави МВС Іван Варченко, коментуючи ситуацію зі створенням "Національним корпусом" підрозділу під назвою "Національні дружини".

Про це повідомляє "Громадське радіо".

"Члени цих організацій мають право здійснювати охорону громадського порядку спільно з співробітниками Національної поліції або Національної гвардії. Те, що зараз з'являються організації, які хочуть включитися в цей процес, це абсолютно законно, вони мають право, але разом з представниками Національної поліції відповідно до того, що вони домовляються як, яким чином, яким способом і де саме вони будуть здійснювати таке, наприклад, патрулювання на вулицях, або чергування", - сказав Варченко.

Він додав, що люди, зазначені дружини не мають права вимагати документів у громадян.

"Для того, щоб мати можливість повноцінно охороняти громадський порядок, то треба працювати спільно з співробітниками Національної поліції, які мають у своїх повноваженнях таке, як можливість перевірити документи у громадянина, можливо, зробити огляд речей, можливість зупинити автотранспорт", - зазначив радник глави МВС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представники партії "Національний корпус" розгромили будівельний майданчик на місці Сінного ринку в Києві.