RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Можливі поступки Кремля: приватна розвідка розповіла про новий план США щодо миротворців на Донбасі

Точні деталі нового плану США по розміщенню миротворчої місії ООН на Донбасі поки невідомі, але є ймовірність, що він змусить Кремль піти на поступки в цьому питанні.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Розвідники відзначають, що поетапний підхід (в ув'язці з реалізацією політичних пунктів Мінських угод, - "Апостроф") буде відходом від початкових позицій США і РФ по миротворцям на Донбасі.

У доповіді наголошується, що Кремль спочатку наполягав на тому, що миротворці можуть розміщуватися тільки уздовж лінії зіткнення на Донбасі. При цьому Україна і американська сторона наполягали на розгортанні місії по всьому Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку між окупованими територіями і Росією. Звідси аналітики роблять припущення, що поетапний підхід забезпечить компроміс між такими точками зору.

При цьому в Stratfor припускають, що Росія навряд чи погодиться на цей план до президентських виборів, так як Кремль хоче уникнути поступок США в передвиборний період. Однак після виборів Росія може піти на більш конструктивний підхід щодо вирішення конфлікту в Україні, щоб таким чином уникнути нового розширення санкцій.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Кремль і Америка близькі до важливої угоди щодо Донбасу - приватна розвідка США.