RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Пішли проти Авакова: у МВС зробили важиву заяву щодо охорони судів бійцями Нацгвардії

Національна поліція і Національна гвардія продовжать забезпечувати охорону приміщень судової системи влади, незважаючи на пропозицію глави МВС Арсена Авакова припинити охорону судів у зв'язку з тим, що Шевченківський райсуд Києва відпустив на поруки людину, яка під час судового засідання щодо арешту мера Одеси Геннадія Труханова, поранив поліцейського.

Про це йдеться в заяві МВС України, опублікованій на його офіційному сайті.

"Структури МВС - Нацполіція і Нацгвардія - і надалі забезпечуватимуть охорону судів, поки не буде прийнято інше законне рішення", - йдеться в ньому.

Також в прес-службі відомства зазначили, що інформація про нібито зняття охорони підрозділами Національної гвардії України з приміщення Шевченківського районного суду в Києві, яку поширили ЗМІ, не відповідає дійсності.

"Зараз там військовослужбовці Національної гвардії продовжують нести службу. Протягом дня була проведена заміна гвардійців на цьому об'єкті, відповідно до плану організації чергування", - підкреслюють в прес-службі міністерства.

При цьому в МВС України наполягають на якнайшвидшому створенні спеціальної незалежної служби охорони судів, яке повинно бути ініційовано Державною судовою адміністрацією та Вищою радою правосуддя.

У міністерстві також прокоментували оприлюднену раніше заяву глави МВС Арсена Авакова.

"Міністр внутрішніх справ як політична фігура має підстави давати оцінку рішенням органів державної влади, які демотивують працівників і підривають авторитет правоохоронних органів. Тому він, відповідно до обов'язків, буде і надалі захищати законні інтереси особового складу всіх підрозділів системи МВС", - підкреслюють в прес-службі міністерства.

Нагадаємо, вчора стало відомо про зняття охорони з Шевченківського суду Києва. Це сталося відразу після гнівної заяви Авакова в Facebook.