RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про замороження українськими властями справи Манафорта: названа причина

В Україні розслідування щодо виплат екс-главі передвиборного штабу Дональда Трампа Полу Манафорту від екс-президента Віктора Януковича зупинилося, що може потенційно вплинути на хід справи проти Манафорта у США.

Про це йдеться у статті видання The Daily Beast.

"Інформація, отримана в результаті українських розслідувань, лежить в основі звинувачень, пред'явлених Манафорту спецпрокурором Робертом Мюллером, який звинуватив його у відмиванні грошей, відмову реєструватися в якості іноземного агента та інших злочинах. Але, як видається, багато місцевих високопоставлені чиновники, починаючи з нинішнього президента, воліли б забути про справу Манафорта. Причина: вони не хочуть псувати відносини з адміністрацією Трампа", - наголошується в матеріалі.

Голова департаменту ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що "справа Манафорта буксує вже чотири місяці".

У свою чергу, депутат Верховної Ради Сергій Лещенко вважає, що українська влада просто не хоче псувати відносини з нинішнім керівництвом США.

"Президент Петро Порошенко намагається укласти з Трампом операцію: ми ховаємо справа Манафорта, а ви стаєте нашим кращим другом", - говорить Лещенко.

Як пише видання, в Україні завели дві кримінальні справи за Манафорту: одне - за виплатами консалтингової компанії Skadden, Arps, Meagher & Flom за доповідь 2012 року, в якому захищали Януковича від критики правозахисників ЄС і США за переслідування Юлії Тимошенко; а інший - по сумнівних контрактів екс-глави передвиборного штабу Трампа з "Партією регіонів".

"Одна з дочок Манафорта працювала в цій фірмі і запропонувала батькові залучити до справи Тимошенко", - зазначив Лещенко.

Однак сама Тимошенко і її представники відмовилися коментувати роль доповіді компанії Skadden, Arps, Meagher & Flom.

"Бачте, Тимошенко зараз не хоче сваритися ні з Трампом, ні з Путіним - її рейтинг популярності тихо росте", - вважає директор "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко.

"Бізнесмен Трамп продав Порошенко тонни вугілля через компанію з Пенсільванії, що звучить смішно, але зараз Порошенко буде радий догодити Трампу в обмін на зброю і підтримку", - додав Мартиненко.

Як повідомляв "Апостроф", в США звинуватили Пола Манафорта у тому, що він платив колишнім європейським політикам за лобіювання інтересів уряду України.