RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Жити в Україні має стати краще, ніж у Росії: Сакварелідзе озвучив свій сценарій повернення Криму

Повернення анексованого Російською Федерацією Криму відбудеться тоді, коли показник ВВП на душу населення в Україні стане більшим, ніж у Росії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з лідерів політичної партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе.

"Коли ми станемо країною-реформатором номер один за останні п'ять років у світі за оцінкою Світового банку, коли ми будемо найбезпечнішою країною, коли ми будемо входити в першу десятку в рейтингу Doing Business. Коли молодь не тікатиме з країни, а навпаки - буде розвиватися і працювати в Україні. Коли у нас буде найсильніша і найбільш досвідчена армія в Європі", - озвучив він умови повернення Криму.

За словами Сакварелідзе, зараз, під час війни, армія набирається досвіду. І з тим рівнем військового потенціалу, оборонної промисловості, який є сьогодні в Україні, вона може стати країною мало не номер один в Європі або як мінімум у Східній Європі.

"Коли наша охорона здоров'я, дороги будуть набагато кращими, ніж у Росії, тоді буде набагато більше спокуси для людей, які живуть на окупованих територіях, повертатися сюди. І тоді у нас буде більше ресурсів для того, щоб просто повернути ці території - навіть силовими методами", - сказав він.

Разом з тим, політик зазначив, що неможливо виграти війну у найбільшого агресора в регіоні, якщо, наприклад, в Україні корумповані суди, прокуратура, Служба безпеки, податкова і все інше.

"І раптом у тебе з'являється добре оснащена, дисциплінована і сучасна армія? Це все взаємопов'язано. Коли в українського пенсіонера пенсія буде на 20% більшою, ніж у російського пенсіонера, тоді у них (хоча б у якоїсь частини з них) буде більше мотивації жити в Україні. Аналогічно з Донецьком і Луганськом", - підсумував Сакварелідзе.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко не завжди буде вирішувати - Давид Сакварелідзе про те, як повернути Крим і коли приїде Саакашвілі.