RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Без царя в голові: з'явилися цікаві подробиці служби Савченко в армії

Народний депутат України Надія Савченко, яку звинувачують у підготовці кривавих терактів в урядовому кварталі Києва та силового повалення влади, ще під час служби в армії була "без царя в голові".

Про це "Апострофу" заявив ветеран АТО, військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України (ЗСУ) Євген "Жора" Турчак.

"Савченко - це людина без царя в голові, як то кажуть. У 2004 році я служив у Болграді. Це була термінова служба в розвідувальній роті, 2003-2004 роки. На базі нашої розвідроти готувалася ротація в Ірак", - зазначив він.

За словами Турчака, туди з'їжджалися контрактники з усієї України. Вони робили марш-кидки, військових готували на базі розвідроти.

"Ось серед цих контрактників була і Надя Савченко. Я вже не пам'ятаю, скільки точно тривала ця підготовка, але з усіх 300 людей я запам'ятав двох - Савченко і Сергійка, який хотів її... Тобто аж двох осіб з трьохсот. Були чутки, що щось там вдалося, тому що в казармі за місяць нічого не вдалося - вона в нього стільцями кидалася. Таке", - розповів він.

Турчак додав, що за штатом у Савченко мав бути "автомат Калашникова".

"Як відбувається видача зброї на стадо в 300 осіб? Потрібно все робити дуже швидко, це армія: зайшов, розписався і так далі. У мене вже голова, як корито, бо повинен стежити, щоб кожна з цих "мавп"-контрактників поставила підписи (там було багато цивільних, які щойно підписали контракт). І тут заходить Савченко: "Мені СВД" (снайперську гвинтівку Драгунова, - ред.). Я кажу: "Тобі АКСУ - і ти швидко звідси виходиш". А вона: "Мені СВД!" - і сідає на мій стілець чергового", - розповів ветеран АТО.

Він уточнив, що в черзі було ще 150 осіб, але Савченко вимагала СВД.

"Я пояснюю, що я - солдат строкової служби, мені потрібно видати тобі зброю, за яку я відповідаю, тому що прийняв її. За штатним розписом, я повинен дати тобі АКСУ. Ми сперечалися хвилин 30. Приходить командир роти і каже: "Жоро, дай їй СВД". Ну, видав їй СВД", - підсумував Турчак.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Вимагала гвинтівку і кидалася стільцями - ветеран АТО згадав, якою була Савченко до війни.