RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Закінчення війни на Донбасі: в Україні дали похмурий прогноз

На сьогоднішній день президент Російської Федерації Володимир Путін не хоче закінчувати війну на Донбасі.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Ми розуміємо, що ця війна (на Донбасі, - ред.) може закінчитися за 5 хвилин наказом Путіна, а якщо вона не закінчується, значить, немає такого наказу. А раз немає такого наказу, значить, Путін не хоче закінчувати війну", - сказав він.

За словами Арестовича, конкретні способи і шлях закінчення війни абсолютно не важливі.

"Важливо, щоб дали команду закінчити, якої немає і не буде, оскільки Путін довів внутрішню і зовнішню істерію до такого стану, що може грати тільки на загострення. Він сам став заручником політики, яку сформував. Якщо він піде назад, у нього почнуться великі внутрішні проблеми", - уточнив експерт.

Він додав, що перемир'я на Донбасі - це тільки пауза. При цьому Росії зараз не вигідно загострювати ситуацію на сході України.

"У розпалі справа Скрипаля (екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля, отруєного в Великобританії, - ред.), їх звинувачують у всьому, висилаючи дипломатів, а зараз вони ще отримають звинувачення по Донбасу. Навіщо їм (Росії, - ред.) це потрібно ? Вони краще зависнуть на час", - зазначив Арестович.

У той же час він уточнив, що Захід буде докладати всіх зусиль для припинення війни на Донбасі і відновлення миру на цих територіях.

"Сценарій Заходу відомий - спочатку посилення наглядової місії, щоб ввести миротворців, потім політична частина. Нещодавно [перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр] Хуг заявив, що вони будуть ставити нові пости на кордоні і так далі. У них був єдиний узгоджений план, який ведуть всі уповноважені інститути, починаючи від місії ОБСЄ. Захід послідовно проводить свою політику в цьому відношенні", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін взяв паузу: наступний удар по Україні буде не на Донбасі.