RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росії зараз не потрібне загострення: в Україні пояснили згоду Путіна на перемир'я на Донбасі

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну на тлі скандалу з отруєнням екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Великобританії не потрібне загострення на Донбасі.

Про це "Апострофу" заявив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"Путін просто бере паузу. Тому що на тлі висилки дипломатів і справи Скрипаля (в Лондоні був отруєний колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль, після чого ряд держав, в тому числі Україна, вислали російських дипломатів, - ред.), а також загострення ситуації із Заходом росіяни поки не готові показувати зуби. І їм немає ніякого сенсу в якійсь новій програмі. Завжди треба брати паузу. Ось вони і заявляють про свої мирні наміри, кажуть, що вони хороші", - зазначив він.

Разом з тим, Арестович підкреслив, що всі перемир'я на Донбасі - це тільки пауза у військових діях.

"А чого їм (Росії, - ред.) загострювати? У розпалі справа Скрипаля, їх звинувачують у всьому, висилаючи дипломатів, а зараз вони ще отримають звинувачення по Донбасу. Навіщо їм це потрібно? Вони краще зависнуть на час", - сказав він.

Арестович уточнив, що Захід, у свою чергу, докладе максимум зусиль для встановлення миру на сході України.

"...Європейські плани - повне припинення війни на Донбасі. Вони якраз будуть дуже сильно старатися, щоб зайнятися відновленням миру", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін взяв паузу: наступний удар по Україні буде не на Донбасі.