RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Порошенко і його радник грубо висловилися про журналістів і потрапили в скандал

Президент України Петро Порошенко зробив емоційну заяву з приводу ситуації навколо отримання від США двох обіцяних патрульних катерів типу Islands.

Відповідне відео опублікував на своїй сторінці в Facebook радник президента України Юрій Бірюков.

"Якщо вже мова зайшла про катери, в силу ряду публікацій в ЗМІ і соцмережах, я хотів би скористатися нагодою і проінформувати громадськість про ситуацію з американськими патрульними катерами типу "Айленд". "Зрадофіли" напустили стільки туману. Хоча тут все гранично ясно. Мінооборони проходить внутрішні державні процедури закінчення і узгодження проекту контракту, який ми отримали від американської сторони. За попередніми домовленостями передбачена безкоштовна передача зазначених катерів, хоча підготовка, дообладнання, транспортування будуть проводитися за рахунок українського бюджету. Попередньо, більше 10 мільйонів доларів", - сказав президент.

Під постом Бірюкова розігралася справжня полеміка через використаного Порошенко на адресу журналістів і блогерів епітета "зрадофіли".

Користувачі відразу стали обговорювати висловлювання радника Порошенка.

"Якщо людині здається, що навколо нього одні вороги, то це теж якийсь медичний діагноз", "Сподіваюся, його кинуть на амбразуру першим, якщо втекти не встигне", "Тут не в біології справа тут головний меседж, що всі хто не згодні з політикою партії - вороги ...", " Так він правду каже народ України і правда ворог нашої влади", - пишуть вони.

Детальніше про передачу США Україні двох патрульних катерів типу Islands читайте в матеріалі "Апострофа": Американські кораблі для України: даремний подарунок або основа нового флоту.