RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Підуть наперекір Порошенко: стало відомо про союз Гройсмана з важливою людиною в Раді

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зав'язав тісну співпрацю з деякими з лідерів фракції "Народний фронт" і, можливо, очолить їхню партію на майбутніх виборах.

Про це "Апострофу" розповіли власні джерела.

Співрозмовники уточнюють, що перенесення звіту уряду в парламенті стало можливим завдяки спікеру Верховної Ради, Андрію Парубію, з яким у Гройсмана особливо щільне співробітництво. Звіт був перенесений на кінець липня, через від'їзд у відрядження в США глави комітету ВР з питань економічної політики, "фронтовика" Андрія Іванчука (на його комітеті повинні були заслухати звіт Кабміну).

"Гройсман посилився за рахунок "Народного фронту", Парубій по суті відправив у відрядження в Штати Іванчука з формальних причин, чого у пленарні тижні зазвичай не робить, щоб Гройсман не звітував перед Радою", - повідомило "Апострофу" інформоване джерело. Втім, в розмові з "Апострофом" сам Іванчук ці чутки заперечує.

Тим часом інший народний депутат розповів, що зараз "Народний фронт" готовий робити багато що, аби йти наперекір президенту.

"Вони бачать Гройсмана хедлайнером своєї політичної сили. [Арсеній] Яценюк навряд чи буде першим номером і взагалі [навряд чи буде] балотуватися, він і так зберігає великий вплив на багато процесів. А "Народний фронт" підіграє Гройсману, тому що той знайшов з ними контакт", - говорить співрозмовник.

У той же час, джерело сумнівається, що прем'єр готовий об'єднуватися з усім "Народним фронтом", через низькі рейтинги цієї політичної сили. Але союз з окремими його представниками (зокрема, мова йде про Парубія) цілком можливий.

Детальніше про політичні перспективи Володимира Гройсмана та його взаємини з президентом Порошенко і "Народним фронтом" читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко хотів звільнити Гройсмана: прем'єр вже знайшов собі нових союзників.