RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Проголосив себе "героєм порятунку Дніпра": в мережі розкрили нові факти про бандита, який став сватом відомого нардепа

Один з ватажків кримінального світу Олександр Петровський на прізвисько "Нарік", який став сватом депутата "Блоку Петра Порошенка" (БПП), глави Федерації футболу України Андрія Павелка, є дуже впливовою фігурою в Дніпропетровській області.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Його (Петровського, - ред.) бізнес досяг величезних масштабів і придбав системний вплив на економіку області, його компанії працюють по інших регіонах України і в Європі. Але довести його керівну роль у кримінальному світі Дніпра неможливо, колишні справи закриті за недоведеністю і терміном давності, особисто Петровський "стрілками" і "розборками" вже не займається, а прагне до повної легалізації і себе самого, і свого імені", - зазначив він.

За словами Бутусова, з кримінальним світом Петровського, як і раніше, пов'язують близькі контакти з Сергієм Олійником, кличка "Умка", дніпровським "злодієм в законі".

"Тільки хто посміє тепер згадати кримінальне минуле людини, яка є однією з найвпливовіших людей в Україні? Тим більше, що Петровський призначив себе головним героєм порятунку Дніпра від російської окупації під час війни. Був знятий цілий фільм, який показали на "5-му каналі", про те, як Петровський захищав Батьківщину, зігравши, на думку авторів фільму, ключову роль у захисті Дніпра від російської агресії ", - підкреслив Бутусов.

Він додав, що патріарх Філарет 3 листопада 2015-го року навіть нагородив Петровського церковним орденом святого пророка Іллі. Крім того, 24 серпня 2017-го року він був удостоєний указом президента ордена "Хрест Івана Мазепи" як представник громадської організації "Серця кіборгів".

"Мати Петровського Оксана була оформлена як власниця багатьох бізнесів Петровського, але в 2016-му виграла конкурс і стала директором Дніпровського академічного українського музично-драматичного театру імені Шевченка... Сім'я Петровського багато і щедро жертвує на різні благодійні програми, це дійсно правда. Своїм п'ятьом дітям Петровський дає європейську освіту", - зазначив журналіст.

Бутусов уточнив, що список бізнесів, які належать Петровському, великий, наприклад, за ним числиться знаменитий дніпровський ринок "Озерка", безліч інших підприємств.

"Але якою б не була вага Петровського і благородство деяких його нинішніх вчинків, неможливо забути, якою ціною "йшов до успіху" "Нарік" і як йому вдалося стати символом беззаконня 90-х і 2000-х. Йти по трупах, а потім купити легальність і стати публічною респектабельною людиною. Про свої цінності і мотивацію Петровський в інтерв'ю 2017-го року сказав так: "Хто сказав, що гроші не пахнуть? Для мене вони пахнуть. Завжди! ... Гроші можуть все: вони рятують світ від голоду і холоду, вони забезпечують нам гідну освіту, вони допомагають зцілювати людство від важких недуг, вони приводять людей до вершин влади, вони служать приводом для початку великих воєн, а пізніше є засобом для укладення післявоєнного миру", - нагадав журналіст.

У той же час Бутусов підкреслив, що з Петровським не в усьому згоден.

"Грошима можна купити все, що продається, і виправити все, що купується. Але грошима не можна змити кров. Кров - це найсильніший запах грошей. Думаю, він (Петровський, - ред.) це знає насправді краще, ніж будь-хто", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Києвом бандити здійснили зухвале пограбування і захопили в заручники жінку похилого віку.