RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чи зможе Україна досягти стандартів НАТО до 2020 року: з'явився прогноз

Досягнення Україною стандартів НАТО до 2020 року є складним завданням.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив глава Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков.

"Дійсно, мета (досягти стандартів НАТО, - ред.) є в Стратегічному оборонному бюлетені України. Думаю, дуже добре мати амбітну мету і чітку дату, на яку можна орієнтуватися", - зазначив він.

У той же час Вінніков додав, що, якщо подивитися, скільки часу такі процеси перетворень зайняли в інших країнах, включаючи деякі держави-члени, які вийшли з Варшавського договору і потім приєдналися до Альянсу, то багатьом знадобилося на це більше 10 років. І це без необхідності боротися в активному конфлікті на власній території.

"Тому зрозуміло, що такий процес перетворень є складним - особливо в настільки великий і строкатій країні, як Україна. Але, знову-таки, Представництво НАТО і його експерти тут в Україні для того, щоб допомогти", - підкреслив він.

За словами Віннікова, Україна поставила перед собою дуже амбітну мету - впровадити стандарти і принципи НАТО. Це довгострокові зусилля, тому що стосуються не тільки технічних стандартів, але і демократичних інститутів, того, як вони функціонують, фундаментальних свобод і прав людини, ринкової економіки, верховенства права.

"Отже, ці процеси вимагають часу. І НАТО підтримуватиме Україну на цьому шляху. На мою думку, в наступні 5-10 років Україні треба зробити багато роботи, грунтуючись на тих досягненнях, яких вже вдалося досягти і які не викликають сумнівів", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб для України стати ближче до НАТО - глава офісу Альянсу в Києві.