RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У НАТО відповіли, чи може війна на Донбасі перешкодити вступу України в Альянс

Рішення НАТО про членство України в Альянсі буде політичним, і в першу чергу на нього вплинуть реформи в Україні.

Про це нідерландський дипломат, голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Дипломат зазначив, що країни НАТО підтримують територіальну цілісність і суверенітет України, не визнають незаконну анексію Криму Росією і занепокоєні ситуацією з безпекою на Донбасі.

"У той же час НАТО проводить політику відкритих дверей для членства. Тому будь-які рішення щодо майбутнього розширення НАТО мають вирішувати країна-претендент і країни-члени НАТО, а ніяка третя сторона не має ролі або права вето в цьому процесі, - підкреслив Вінніков. - Однак НАТО працює за принципом консенсусу, і будь-яке рішення щодо членства буде політичним. Союзникам треба буде враховувати різноманітні фактори".

За його словами, це буде політичне рішення на момент обговорення: "Я б хотів підкреслити, що зараз пріоритетом є (і повинні бути) реформи", - резюмував дипломат.

Більше про євроатлантичні перспективи України читайте в матеріалі "Апострофа": Є спосіб для України стати ближче до НАТО - глава офісу альянсу в Києві.