RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Чого чекати від бойовиків на Донбасі: з'явився тривожний прогноз

Після зустрічі лідерів України, Німеччини і Франції, на якій обговорювалося питання про миротворчу місію на Донбасі, бойовики можуть значно збільшити кількість обстрілів.

Про це "Апострофу" повідомив координатор групи "Інформаційний спротив", нардеп Дмитро Тимчук.

"Цілі бойовиків не змінюються. Вони підтримують градус напруженості на Донбасі. А якщо говорити про доступне майбутнє, то можна прогнозувати певну ескалацію. Чому? У німецькому Аахені відбулася зустріч Петра Порошенка, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона без Росії, на якій обговорювалося й питання щодо миротворців. А будь-яка активізація із введенням миротворчої місії може відобразитися на ситуації на Донбасі. Тобто окупаційні війська будуть демонструвати більшу активність, щоб показати, що без участі Росії, без урахування її думки і, перш за все, без прийняття її формату миротворчої операції, який абсолютно неприйнятний для України, ніякої деескалації на Донбасі не буде. Тут взаємопов'язані військовий і політичний аспекти", - пояснив він.

За словами Тимчука, кількість обстрілів на Донбасі може збільшитися до сотень, як це і було раніше напередодні важливих переговорів.

"Тобто ситуація відобразиться в збільшенні кількості обстрілів, їх інтенсивності та більш активному застосуванні важких озброєнь", - припустив він.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Бойовики ДНР-ЛНР в паніці через одну новину, Донбасу загрожує загострення - Дмитро Тимчук.