RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підготовка вже йде: джерело розповіло про плани Тимошенко створити нову Конституцію

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко готує власну Конституцію України.

Про це розповіло джерело "Апострофа" в оточенні політика.

Відзначається, що Тимошенко готова до проведення конституційної реформи, однак, за своїм сценарієм, - поки загальна маса політиків хоче внести зміни до чинної Конституції, вона готує нову її версію.

"Це не будуть зміни до нинішньої Конституції, її міняти немає сенсу. Це буде абсолютно новий документ", - підкреслило джерело "Апострофа".

Так, на даний момент Тимошенко з екс-суддями Конституційного суду і іншими експертами працює над концепцією нових правил соціально-політичних відносин, однак, якими вони будуть, - поки не розголошується.

На даний момент відомо, що Тимошенко запропонує свою Конституцію тільки якщо стане президентом, і малоймовірно, що новий документ скоротить повноваження голови держави.

"Звичайно, в разі перемоги вона не відразу зможе пропонувати нову Конституцію. Зараз Тимошенко працює над концепцією створення конституанта - органу, який буде безпосередньо займатися розробкою Конституції", - розповіли соратники політика.

У той же час, представники "Батьківщини" в коментарі "Апострофу" теж підтвердили факт розробки нового документа, але відмовилися розкривати деталі.

Більше про зміну Конституції України читайте в матеріалі "Апострофа" - Тимошенко пише свою Конституцію, а у Яценюка готові до союзу з ворогами проти Порошенка.