RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Кремль намагається влаштувати переговори з Україною щодо Криму: зроблено гучну заяву

Росія проявляє агресію в Азовському морі і блокує українські порти з метою шантажу Києва для примушення України забезпечувати життєдіяльність окупованого Криму.

Про це координатор групи "Інформаційний опір", нардеп, військовий експерт Дмитро Тимчук написав на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що блокування портів спричинить за собою багатомільйонні збитки, а також позбавить тисячі осіб з Донецької та Запорізької областей роботи.

"Ускладнення і подорожчання логістики, і, як наслідок, удар по конкурентоспроможності українського бізнесу - важливий для РФ фактор для дестабілізації ситуації в регіоні. З подальшим виходом на Київ - "у всьому винна нинішня українська влада", - пояснив військовий експерт.

"Паралельно ми бачимо розкручування Москвою карти "української терористичної загрози" для Криму (меседж для Заходу), і спроби дестабілізації ситуації в Херсонській області (меседж для "київської хунти")", - написав Тимчук.

На думку "Інформаційного опору", таким чином Кремль хоче почати переговори з Києвом для відновлення водопостачання окупованого півострова.

"Ми в черговий раз стоїмо на порозі масованого тиску з боку Кремля в усіх напрямках - політичному і військовому, економічному, "гуманітарному", з використанням всіх засобів російських спецслужб - від агентури в регіонах і українському політикумі, до проплачених "друзів Росії" в міжнародних організаціях. Агресія росіян в Азовському морі - далеко не перша підла спроба РФ всадити ніж в спину Україні. Боюся, і не остання...", - підсумував координатор ІС.

Як повідомляв "Апостроф", криза з водою в Криму тягне за собою такі проблеми як виродження сільськогосподарських культур, мінералізацію води і засолення грунту.