RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

Коли Путін піде на поступки по Донбасу: в Україні дали прогноз і назвали умови

Президент Росії Володимир Путін буде змушений почати йти на поступки по Донбасу, однак, малоймовірно, що це станеться до проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Про це "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Механізми виконання рішень міжнародних судів існують. Це ми бачимо на прикладі енергетичної ситуації. У кількох країнах суди вже арештували власність "Газпрому". Тому є правові механізми, щоб поставити на місце країну, яка плює на норми міжнародного права", - підкреслив генерал.

Він зазначив, що в Росії "існує верховенство її законодавства над міжнародним правом", проте, санкції поступово повертають путінський режим в рамки.

"Зрештою Путіну нікуди буде дітися, окрім як піти на певні поступки і повернутися у міжнародне правове поле", - вважає Богдан.

"Якщо буде консолідована позиція Заходу, якщо різні єврокапітулянти, які вже з’явилися, не будуть проводити проплачену Росією політику щодо розколу Євросоюзу і транслатлантичного партнерства, а діятимуть консолідовано, то є певний оптимізм з приводу того, що Росія буде змушена враховувати ці всі речі", - додав він.

У той же час, на думку генерала, не варто чекати змін у позиції Кремля найближчим часом.

"Я хочу, звичайно, помилятися, але мені здається, що поки в Україні не відбудуться президентські та парламентські вибори 2019 року, Росія не піде на серйозні кроки в напрямку здорового глузду і реалізації Мінських домовленостей в контексті її зобов’язань", - висловився Богдан.

Більше про те, як змусити Росію заплатити за війну та захоплення Криму й Донбасу, читайте в матеріалі "Апострофа" - Путіну доведеться заплатити Україні: хто його змусить це зробити.