RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не вирішує проблеми України: в Росії пояснили, чого Трамп хоче від Путіна

Президент США Дональд Трамп перш за все зацікавлений у вирішенні питань своєї держави, а проблеми України не є для нього пріоритетними.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Трамп не вирішує проблему звільнення України - мається на увазі радикальне рішення. Тому що зрозуміло, що політично американці підтримують всі зусилля європейців у цьому сенсі. Трамп не вирішує проблем України: збереження демократії в Україні та її незалежності, боротьба з корупцією - це справа не Трампа, а громадян України та української влади.

Трамп не тільки не намагається їх вирішити. Більше того, він розглядає варіанти умиротворення цієї ситуації різними способами. Напевно, для більшості громадян України питання Криму - найболючіше, тому що є питанням незалежності держави. Воно болюче і для мене, тому що означає продовження імперської політики Кремля. А для Трампа це переговорні позиції. Він вирішує інші проблеми", - говорить він.

За словами Борового, першою проблемою, яка найбільше хвилює американського президента, є ядерне роззброєння.

"Він вирішує проблему збереження домовленостей з Росією з приводу, наприклад, ракет середньої і малої дальності - є кілька договорів, термін дії яких добігає кінця або які зараз не дуже дотримуються", - пояснює політик.

У той же час він відзначає, що проблеми незалежності і цілісність України є першочерговими тільки для самих українців.

"Вважати, що Трамп, Туск, Меркель чи Макрон вирішуватимуть проблеми України замість неї - це якась мила ідіотська омана. Це було б можливо, якби Україна була повноцінним учасником західної спільноти", - впевнений Боровий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Крим буде повертати не Трамп: що треба робити Україні.