RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Ображав і погрожував: джерело розповіло, як людина Порошенка влаштувала гучний скандал в Раді

Глава найбільшої фракції парламенту БПП Артур Герасимов в середу, 4 липня, посварився з групою своїх же однодумців, які пройшли до Верховної Ради за квотою Віталія Кличка через законопроект, який давно сам лобіює.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Цей документ - його особиста тема. З одного боку його попросили власники офісних центрів, у яких проблеми з наповнюваністю, і які не хочуть опускати ціни, в той час, як офіси в житлових будинках створюють їм серйозну конкуренцію і банально демпінгують. Але є і особиста мотивація - в будинку де він живе - а це якийсь непростий будинок - багато квартир здаються під офіси, і це його дуже дратує. Втім, зрозуміло, що головна причина, очевидно, полягає в тому, що хтось його успішно "мотивував", - розповів один з депутатів коаліції.

За словами декількох свідків-нардепів, Герасимов розсердився на колег по фракції та почав їх ображати, погрожувати.

Відзначимо, що законопроект №6424 "Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР та інших законодавчих актів України щодо забезпечення прав власників (користувачів) приміщень житлового будинку", який, власне, і став яблуком розбрату, був зареєстрований ще в травні минулого року. Його кілька разів намагалися внести в зал, але безуспішно. У вівторок, 3 липня, документ, все-таки, винесли на голосування, але голосів на прийняття його в першому читанні не знайшлося. В результаті, його відправили на доопрацювання в комітет ВР з питань будівництва. Показово, що провалили голосування саме в БПП: за прийняття законопроекту за основу з 136 депутатів фракції не проголосували 57. Причому, більшість з них - народні обранці, які пройшли до Верховної Ради за квотою Віталія Кличка.

Додамо, що в команді мера Кличка аргументують своє рішення тим, що впровадження подібних норм може призвести до того, що власники нелегальних хостелів і офісних приміщень цілком можуть озброїтися проти столичного градоначальника, що негативно позначиться на його реноме.

Детальніше про конфлікт читайте в матеріалі "Апострофа": Розкол в партії Порошенка: соратники Кличка загрожують розлученням.