RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Перед виборами буде гірше: названо причини чергового загострення на Донбасі

Ситуація на Донбасі перед президентськими виборами в Україні в березні 2019 року може різко загостритися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів політолог Андрій Бузаров.

За його словами, нинішнє загострення не пов'язане з Чемпіонатом світу з футболу в Росії.

"У середньому раз на місяць, раз на півтора місяця відбувається загострення на Донбасі, де, на жаль, гинуть українські військовослужбовці, українські мирні громадяни. Таке загострення відбувається виходячи з того, що РФ бачить необхідність в такому періодичному загостренні для того, щоб підтримувати конфлікт в напівзамороженому стані. Я думаю, для всіх це очевидно і зрозуміло. Проводити паралель між нинішньою ескалацією на Донбасі та якимось ЧС, його початком або його завершенням, думаю, не зовсім правильно, оскільки це не глобальна ескалація, це не ті бойові дії, які ми бачили в 2014 році", - відзначає експерт.

У той же час, Бузаров вважає, що перед виборами можна очікувати чого завгодно, причому не тільки від Кремля, а й від деяких сил всередині України.

"Але не можна виключати, що після закінчення ЧС з футболу буде якесь серйозне затишшя (на мій погляд, місяць-два), а далі, ближче до президентських виборів в Україні в березні 2019 року, не можна виключати нічого. Передбачити, яка ситуація буде на Донбасі, не тільки на непідконтрольній частини, але і на підконтрольній частині, дуже складно. Не можна виключати, що комусь в Україні вигідна провокація і певна дестабілізація ситуації на Донбасі та в цілому в Україні. Я зараз не кажу тільки про Росію. Можливо, в Україні є сили, які б хотіли спровокувати якісь бойові дії. І я думаю, що такі сили можуть створити проблему для всіх українців. Сподіваюся, що правоохоронні органи вчасно попередять подібні провокації", - резюмує політолог.

Детальніше про ситуацію на Донбасі і ймовірний розвиток конфлікту читайте в матеріалі "Апострофа": Путін і Трамп будуть довго обговорювати Україну, на те є дві причини - політолог.