RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Парубій затіяв самостійну політичну гру: джерело розкрило цікаві деталі

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, який у парламент був обраний за списком "Народного фронту", перейнявся питанням партійного будівництва.

Про це "Апострофу" заявило джерело у фракції "Народного фронту".

Так, Парубій нібито хоче спертися на соратників з "Самооборони Майдану". Це неформальне об'єднання з десятка депутатів всередині фракції НФ разом з Парубієм було активним учасником подій Євромайдану.

За словами співрозмовника в НФ, близького до партійного керівництва, Парубій, продовжуючи ходити на фракційні засідання, на справі веде себе все більш незалежно.

"На зустрічах з фракцією він переказує сказане ним же на засіданні погоджувальної ради (глав фракцій і комітетів Ради, - ред.). Але видно, що він веде власну політичну лінію без оглядки на нас. Хороший приклад у цьому плані - Центрвиборчком, переобрати який хоче президент зі своєю фракцією та... Парубій, для якого це можливість піднятися в очах західних послів", - сказало джерело.

Відзначається, що відцентрові процеси в "Народному фронті" все більш помітні. Наприклад, нардеп Євген Дейдей хоч і не вийшов з рідної фракції, але в сесійній залі сидить разом з "радикалами" Олега Ляшка.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Процес пішов: депутати Порошенка, Садового і Яценюка шукають новий "дах".