RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Порошенко йде на дно: джерело розповіло, хто підштовхує Кличко до розриву з БПП

Серед соратників мера Києва Віталія Кличка ходять думки про те, щоб йти на парламентські вибори окремо від "Блоку Петра Порошенко".

Про це "Апострофу" повідомили джерела з оточення Кличка.

За їхньою інформацією, ідея йти на вибори окремим від БПП флангом народилася в команді мера ще кілька місяців тому. Активно цю ідею просувають фінансові функціонери партії. Йдеться, зокрема, про найближчого соратника Кличка Артура Палатного, а також про лідера депутатської групи УДАР у фракції БПП, народного депутата Оксану Продан.

Крім того, за інформацією співрозмовника видання з оточення Кличко, зараз в партії хочуть призначити новим главою політради екс-нардепа, керівника житомирської обласного осередку партії Рустама Раупова.

За словами співрозмовника "Апострофа", в оточенні Кличка не дуже вірять в політичні перспективи Петра Порошенка.

"Ударівці" розуміють, що Порошенко йде на дно, особливих альтернатив у них немає, тому було прийнято рішення реанімувати УДАР. Зараз частина наближених до нього активно підштовхує Кличка, щоб він взявся розвивати партію", - говорить він.

У той же час, публічно соратники Кличка акуратно коментують тему самостійного походу на вибори колись потужної політичної команди УДАРу.

"Поки ніяких рішень група не приймала, коли прийде час, група збереться, ми вирішимо і все оголосимо", - повідомив "Апострофу" соратник Кличка, нардеп Дмитро Білоцерковець.

Глава внутрішньофракційної групи УДАР Оксана Продан, до якої "Апостроф" також звернувся за коментарем, і зовсім спростувала цю інформацію.

Детальніше про можливу участь УДАРу в виборах і планах Віталія Кличка читайте в матеріалі "Апострофа": Сюрприз для Порошенка: Кличко штовхають на розрив з президентом.